Hoofdinstructeur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn naam is Rob Jans en ik bestudeer aikido sinds 2006. In het dagelijks leven ben ik leraar maatschappijleer en communicatie op een groot ROC in ‘s-Hertogenbosch.  Ik geef nu 14 jaar les en ben rijkserkend leraar aikido. Mijn huidige graad is Sandan (3e Dan).

 In 2006 was ik op zoek naar een vecht-of verdedigingssport. Ik kwam filmpjes tegen van Morihei Ueshiba en van Christian Tissier en meteen was ik nieuwsgierig. Dat jaar ben ik begonnen met aikido bij Aikido Centrum Den Bosch, toen onder Robert van der Horst. Daarna werd Paul Wijngaarden mijn leraar. Vanaf toen ben ik 3 tot 4 keer in de week gaan trainen en volg in Nederland, BelgiĆ« en Frankrijk stages om mijn aikido te verbreden en te verdiepen.

Vanaf 2008 viel ik af en toe in voor mijn eigen leraar en vanaf 2009 gaf ik structureel les in Rosmalen, later ‘s-Hertogenbosch en in juli 2016 ben ik begonnen met de opzet van Bushin Dojo. Andere leraren die ik volg zijn Wim van Gils, Wilko Vriesman en Christian Tissier.

Waar het begon als een verdedigingskunst werd het al snel veel meer voor me. Dit is mijn passie. Het is voor mij een vorm van communicatie, een prachtige vorm van budo en een bewegingskunst waarin ik op zoek ben naar de perfecte techniek zonder begin en zonder eind.

Aikido is voor mij een manier van leven geworden en principes die ik train op de mat, probeer ik in mijn leven buiten de mat ook eigen te maken. Geweldloos communiceren, balans vinden, gecentreerd zijn en in verbinding blijven. Wat ik belangrijk vind is verbinding, om respectvol met elkaar te trainen en discipline in de training.