Hoofdinstructeur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn naam is Rob Jans en ik bestudeer aikido sinds 2006. In het dagelijks leven ben ik leraar omgangskunde, burgerschap en communicatie op een groot ROC in ‘s-Hertogenbosch.  Mijn huidige graad is Sandan (3e Dan) en ik ben Rijkserkend leraar aikido.

 In 2006 was ik op zoek naar een vecht-of verdedigingssport. Ik kwam filmpjes tegen van Morihei Ueshiba en van Christian Tissier en meteen was ik nieuwsgierig. Dat jaar ben ik begonnen met aikido bij Aikido Centrum Den Bosch, toen onder Robert van der Horst. Vanaf toen ben ik 3 tot 4 keer in de week gaan trainen en volg ik in Nederland, België en Frankrijk stages om mijn aikido te verbreden en te verdiepen.

Vanaf 2008 viel ik af en toe in voor mijn eigen leraar en vanaf 2009 gaf ik structureel les in Rosmalen, later in ‘s-Hertogenbosch en in juli 2016 ben ik begonnen met de opzet van mijn eigen dojo: Bushin Dojo. Leraren die ik volg zijn Wim van Gils, Wilko Vriesman en Christian Tissier.

Waar het begon als een verdedigingskunst werd het al snel veel meer voor me. Dit is mijn passie. Het is voor mij een vorm van communicatie, een prachtige vorm van budo en een bewegingskunst waarin ik op zoek ben naar de perfecte techniek zonder begin en zonder eind.

Aikido is voor mij een manier van leven geworden en principes die ik train op de mat, probeer ik in mijn leven buiten de mat ook eigen te maken. Geweldloos communiceren, balans vinden, gecentreerd zijn en in verbinding blijven. Wat ik belangrijk vind is verbinding, om respectvol met elkaar te trainen en discipline in de training.