Aikido en kinderen

Aikido is een vorm van budo die bijzonder geschikt is om kinderen te laten beoefenen. Dit komt doordat de grondlegger van aikido, vanuit het principe dat alle mensen gelijk zijn, deze krijgskunst heeft vormgegeven door competitie eruit te laten.
Dit stimuleert tot een persoonlijke ontwikkeling, waar er ruimte is om jezelf te zijn en daarmee tevreden te zijn.

Bushin Dojo Jeugdlessen

Kinderen leren in de lessen om stevig te staan, te vallen en te rollen. Hierdoor voelen ze zich veiliger en krijgen ze zelfvertrouwen. Het oefenen van technieken zorgt voor een betere coördinatie en daardoor zitten kinderen vaak beter in hun lijf.  Daarnaast leren ze om samen te werken en grenzen aan te geven door op een fysieke manier met elkaar om te gaan. Kinderen leren van aikido dat ze met goede techniek niet groot of sterk hoeven te zijn.

Op de mat hebben we bepaalde regels. We buigen naar elkaar en we groeten de leraar. We zitten op onze knieën en zijn stil als de leraar praat. Deze dojo etiquette zorgt ervoor er in de les rust is en zo ook in het kind. Kinderen leren de waarde van etiquette en krijgen hierdoor respect voor zichzelf en elkaar.

Informatie

De jeugdlessen zijn de volgende tijden:

Vught

Maandag 18.00 – 19.00 uur
Leeftijden: van 10 tot 14 jaar
Leraar: Rob Jans / Rik Jans / Jurrhiaan Vegers
0643008421
r.jans@bushindojo.nl

Locatie Vught:

De training op maandag is in Vught in een mooi voormalig kerkgebouw. De dojo ligt op tien minuten fietsen vanuit het centrum van ‘s-Hertogenbosch en vlak bij de uitvalswegen richting Eindhoven en Utrecht. Adres: Deken van Ossstraat 1 Vught. (voordeur ter hoogte van de rode bus op de foto)

Klik hier voor een routebeschrijving 

whatsapp-image-2017-02-09-at-15-45-12
Deken van Ossstraat 1 in Vught

Bekijk ook onze facebookpagina: Bushin Dojo Jeugdlessen

Impressie jeugdgroep

image00520161109_185536

Zelfvertrouwen krijgen, technieken leren, samen werken, samen spellen doen, grenzen leren aangeven en  grenzen verleggen, fysiek en mentaal ontwikkelen; en dit alles fijne en gezellige groep.

image009image011image013image003image001