Aikido en kinderen

Aikido is een vorm van budo die bijzonder geschikt is voor kinderen. Het beoefenen van aikido kan verschillende voordelen hebben voor kinderen, zoals het verbeteren van de fysieke conditie, het versterken van het zelfvertrouwen, het ontwikkelen van discipline en concentratie, het verbeteren van de coördinatie, het versterken van sociale verbindingen en het verminderen van stress.

In een tijd waarin kinderen steeds meer tijd doorbrengen voor schermen en minder tijd besteden aan fysieke activiteiten, is het belangrijk om activiteiten te vinden die hen helpen om fysiek en mentaal fit te blijven. Aikido is hiervoor een uitstekende keuze, omdat het niet alleen de fysieke conditie verbetert, maar ook de mentale en emotionele ontwikkeling van kinderen kan bevorderen.

Daarnaast kan het beoefenen van aikido ook bijdragen aan het ontwikkelen van zelfverdediging vaardigheden bij kinderen, wat kan helpen om hen te beschermen tegen gevaarlijke situaties. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van het zelfvertrouwen en het gevoel van veiligheid van kinderen.

Tot slot kan het beoefenen van aikido ook leiden tot het opbouwen van sociale verbindingen met andere kinderen die ook aikido beoefenen. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het opbouwen van vriendschappen.

In samenvatting biedt het beoefenen van aikido voor kinderen tal van fysieke, mentale en emotionele voordelen. Het is daarom zeker de moeite waard om te overwegen om kinderen aan deze prachtige krijgskunst te laten deelnemen.

Bushin Dojo Jeugdlessen

Kinderen leren in onze lessen om stevig te staan, te vallen en te rollen. Hierdoor voelen ze zich veiliger en krijgen ze zelfvertrouwen. Het oefenen van technieken zorgt voor een betere coördinatie en daardoor zitten kinderen vaak beter in hun lijf. Daarnaast leren ze om samen te werken en grenzen aan te geven door op een fysieke manier met elkaar om te gaan. Kinderen leren van aikido dat ze met goede techniek niet groot of sterk hoeven te zijn.

Op de mat hebben we bepaalde regels. We buigen naar elkaar en we groeten de leraar. We zitten op onze knieën en zijn stil als de leraar praat. Deze dojo etiquette zorgt ervoor er in de les rust is en zo ook in het kind. Kinderen leren de waarde van etiquette en krijgen hierdoor respect voor zichzelf en elkaar. Mijn pedagogische achtergrond als leraar omgangskunde combineer ik met mijn rol als Sensei van deze dojo. Kinderen zijn altijd welkom om vrijblijvend een proefles te volgen.

Informatie

De jeugdlessen zijn de volgende tijden:

Vught

Maandag 18.00 – 19.00 uur
Leeftijden: van 10 tot 14 jaar
Leraar: Rob Jans / Rik Jans / Jurrhiaan Vegers
0643008421
r.jans@bushindojo.nl

Locatie Vught:

De training op maandag is in Vught in een mooi voormalig kerkgebouw. De dojo ligt op tien minuten fietsen vanuit het centrum van ‘s-Hertogenbosch en vlak bij de uitvalswegen richting Eindhoven en Utrecht. Adres: Deken van Ossstraat 1 Vught. (voordeur ter hoogte van de rode bus op de foto)

Klik hier voor een routebeschrijving 

whatsapp-image-2017-02-09-at-15-45-12
Deken van Ossstraat 1 in Vught

Bekijk ook onze facebookpagina: Bushin Dojo Jeugdlessen

Impressie jeugdgroep

image00520161109_185536

Zelfvertrouwen krijgen, technieken leren, samen werken, samen spellen doen, grenzen leren aangeven en  grenzen verleggen, fysiek en mentaal ontwikkelen; en dit alles fijne en gezellige groep.

image009image011image013image003image001