Stage Christian Tissier Papendal

Op zaterdag 18 September was het zover, mijn eerste ontmoeting met Christian Tissier (de hoogst gegradueerde aikidoka in europa, 8e dan) Samen met Hans, Jurrhiaan, Rik, Rob en Thomas waren we s’morgens naar Papendal afgereisd.

De stage was in de oude hal, we waren eerder om te helpen met matten leggen en te helpen bij de controle (coronacheck en zelftest) In het begin was het erg rustig maar hoe dichter we bij 11.00 kwamen hoe drukker het werd, uiteindelijk waren er +/-200 aikidoka’s bij de ochtendsessie.

Het was erg indrukwekkend om te zien hoeveel mensen er waren, van hoog naar laag gegradueerden en van jong naar oud. Daarnaast was het ook erg internationaal maar gelukkig spraken we dezelfde taal : Aikido! Na een korte introductie begon de stage, bij het uitleggen ging iedereen in een cirkel om Sensei Tissier “staan” om goed te kijken hoe hij technieken uitvoerde. Bij elke nieuwe applicatie ging dit zo, daarna de techniek uitvoeren en liep hij rond om te kijken hoe het ging.

Enkele uitgevoerde technieken waren: Irimi, Ikkyo, Sokomen. De uitleg was goed en duidelijk te volgen en details van de vorm werden duidelijk uitgelegd, wat mij vooral is bijgebleven is:

-Geen kracht maar ontspannen in de techniek

-Open hand en wijzen geeft veel druk op de uke

-De benen zijn de techniek en doen het werk bij enkele vormen

Ik heb veel kunnen trainen met andere mensen van hogere niveaus, een mooie ervaring om te voelen dat er niveau verschil is, de hogere graden voelen erg licht aan en gaven goede tips. Daarnaast was ik nog 1 van de gelukkigen die met Sensei Tissier heeft “getraind” wat op zich al een ervaring is. Al met al een zeer geslaagde dag en erg leuk om te doen als individu en als dojo, op naar de volgende keer!

Niki Crans

Papendal 2021, Christian Tisser Stage – Bushin Dojo leden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s