Hogere kyugradentraining in Amsterdam

WhatsApp Image 2019-09-21 at 14.54.40

 

Vandaag dd. 21-09-2019 hogere kyugraden training gevolgd van Satomi Ishikawa Sensei in het Sportcentrum Caland te Amsterdam.

Voor Hans en mij de eerste keer dat wij training hebben gehad van Satomi, dus we wisten vooraf niet goed wat te verwachten.

Hans dacht dat de focus voornamelijk zou liggen op specifieke technische elementen en die verwachting kwam uit.

Persoonlijk vond ik Satomi heel rustig en duidelijk uitleggen, perfect aansluitend op mijn/onze huidige kyugraad, te weten 2de kyu.

De aanvallen waren voornamelijk uit yokomen uchi en shomen uchi en de posities tachi waza, handachi waza en suwari waza.

De Dojo in het Sportcentrum is hier ideaal voor: goede matten en diversiteit in de matten, glad maar ook wat minder glad afgewisseld met stroeve matten.

De details van verschillende technieken werden goed cognitief behandeld, zodat bijv. ikkyo, nikyo, sankyo en shiho nage bij mij beter tot hun recht kwamen.

Het goed aanschuiven van de voeten (shiho nage, handachi waza), uit de lijn en veel ruimte nemen (ikkyo, shomen uchi), haakse stand en hand richting voet snijdend (nikyo, shomen uchi) en correcte eindcontroles met rechte rug kwamen aan bod.

Verder ook veel aandacht voor overall houding en presentatie, met name aansluitend op de shodan trainingen en het uiteindelijke shodan examen.

Deze trainingen worden eenmaal per maand door Satomi gegeven en Hans en ik zullen in ieder geval de komende maanden van de partij zijn.

Dus een aanrader en hopelijk tot snel op de mat daar!

Met sportieve groet,

Jurrhiaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s